Aquest 31 de Desembre per celebrar el final d’aquest 2022 ens ha fet il.lusió obrir la última ampolla de la primera cervesa que vam elaborar com a homebrewers, la cervesa que va obrir el camí que ens ha portat fins avui.

El nostre aprenentatge va començar el setembre del 2012 amb una recepta anomenada Zhycuta Ale, per la que vam adquirir els ingredients juntament amb un kit casolà de 20 litres. Aquella primera elaboració es va realitzar a Ogassa, a ca l’Enric, el 23 de setembre del 2012 i els 20 litres resultants es van envasar en ampolles de 50cl el 7 d’Octubre d’aquell any i es van acondicionar durant 3 setmanes a l’interior de la mina Juncadella.

Les ampolles d’aquella elaboració es van consumir en les setmanes posteriors amb familia i amics, però una ampolla va sobreviure durant més de 10 anys al fons de la nevera de ca l’Enric, fins al dia d’ahir.

Prova fefaent que la cervesa emmagatzemada en condicions adequades pot tenir una vida molt i molt llarga, la cervesa d’aquesta ampolla estava encara en molt bones condicions. Tot seguit deixem unes imatges i un parell de notes del tast.

Aroma i tast: Intens i dominat pels malts, amb predominància dels caramel.litzats. Poca presència del llúpol (EK Golding) en el sabor, inexistent en aroma.

Carbonatació: Intensa en llengua, però no excessiva considerant que després de 10 anys no ha generat cap problema al obrir-la i servir-la.

Aspecte i color: Transparència elevada i un color coure intens.

Cervesa Minera, 1 de Gener del 2023