Avui cuinarem amb la Minera Hivern, d’estil Winter Ale.

Les cerveses d’hivern o Winter Ale, són un estil tradicional recollit en el BJCP. Es tracta generalmente de cerveses tipus Ale, tot i que en algun cas també s’hi inclou alguna Lager fosca. Acostumen a ser cerveses amb maltositat elevada, graduacions elevades i especiades, la majoria de vegades amb espècies típiques de Nadal com la canyella, nou moscada, gingebre, clau o altres però no necessariament es corresponent amb les cerveses estacionals nadalences que s’elaboren en alguns països.

“No totes les cerveses de Nadal són Winter Ale, ni totes les Winter Ale són cerveses de Nadal”

Cuixetes de pollastre sous vide amb Minera Hivern

Ingredients:

8 cuixetes de pollastre.

4 tomàquets madurs, 1 ceba dolça, mig pebrot, 2 grans d’all.

Romaní, llorer, oli d’oliva verge extra, sal i pebre.

1 ampolla de Minera Hivern.

Temps de preparació:  20 minuts

Temps de cocció sous vide:  4 hores a 74ºC

Temps de finalització: 20 minuts

Elaboració sous vide

Agafem els tomàquets més madurs (avui n’hem utilitzat de penjar que teníem a casa) i els tallem en 4 trossos. Tallem a ceba petitona i una bona tira de pebrot vermell. Els grans d’all no els esclafem directament amb la mà sobre el marbre de la cuina.

Salpebrem les cuixetes al gust i les posem dins les bosses de buit, en aquest cas hem preparat dues bosses amb 4 cuixetes cada una. A cada una de les bosses hi hem posat 4 cuixetes i la meitat dels tomàquets, ceba i pebrot que hem preparat prèviament. Afegim a cada bossa també una branqueta de romaní i mitja fulla de llorer.  Finalment afegim també una nou de mantega, dues cullerades soperes d’oli d’oliva i aproximadament 10cl de Minera Hivern.

Agafem la màquina de buit i segellem les bosses i les posem a coure al bany d’aigua durant 4 hores a 74ºC.

Passades les 4 hores traiem les bosses del bany. En el nostre cas en refredarem una ràpidament en un bany d’aigua i gel i un cop freda la posarem directament al congelador per utilizar-la un altre dia.

Prenem la bossa que gastarem avui, l’obrim i aparterm per llençar el romaní i el llorer. Tot seguit separem les cuixes de les verdures i els sucs de la cocció.

Posem els sucs de la cocció i les verdures en un triturador i ho triturem tot junt, a continuació ho posem en un cassó i ho reduïm fins que tingui la textura, espessor, que us agradi.

Per acabar agafem les cuixetes  que encara estan calentes i les marquem per l’exterior un parell de minuts. En el nostre cas ho hem fet amb brasa a la llar de foc, però ho podeu fer a cuina amb una planxa ben calenta o al forn.

Finalment servim les cuixetes al plat, amb la reducció de les verdures i la Minera Hivern i unes patates d’acompanyament.

“En alguns casos les Winter Ale eren tant contundents i amb una escuma tant densa que en zones d’Anglaterra s’anomenaven ‘lambswool’ perquè l’espessa escuma de la cervesa semblava llana d’ovella.”