La nostra història

Creada per Jordi Marcé i Josep M. Anglada, Cervesa Artesana Minera ha recorregut un camí de gairebé deu anys des de que juntament amb Jordi Muñoz, van començar a fer cervesa a Ogassa, la tardor del 2012.

Després d’un període intens de proves i consolidació de les instal.lacions, la primera elaboració a l’obrador de cal Gat es va fer el 25 de Juliol del 2013 i el llançament de la primera cervesa Minera (Avet) es va formalitzar el 16 d’Agost de 2013 a St.Joan de les Abadesses i Ogassa.

Després d’uns anys inicials de treball per consolidar la marca entorn de tres varietats clàssiques (Avet, Bonaplata i Carbó), l’equip de Minera ha seguit treballant per crear una familia de productes molt més àmplia i complerta de manera que tots els públics es sentin representats.

A dia d’avui Minera segueix esforçant-se, experimentant i aprenent, amb l’objectiu de poder complementar la nostra familia de productes de forma puntual amb cerveses de laboratori i col.laboracions.

Actualment la cervesa Minera està present i consolidada a nivell local al Ripollès i cada vegada més coneguda i reconeguda a nivell català.

Compromís amb l'entorn i el medi

L’equip de Cervesa Minera creu intensament amb la proximitat i la força del producte local. Per aquest motiu som integrants amb orgull de la marca de garantia ‘Producte del Ripollès’.

La nostra elaboració és totalment neta, sense cap tipus d’emissió ja que és totalment eléctrica. I el bagàs, que és el subproducte del procés de maceració del cereal i molt ric en proteïna i fibra, es dona a explotacions ramaderes comarcals per a l’alimentació dels animals.

L'Obrador

Operatiu des del 2013, el nostre obrador és una petita nau al polígon de cal Gat de Sant Joan de les Abadesses. La producció es basa en una sala de cocció de 500L(100% eléctrica) preparada per treballar habitualment fent doble cocció i un conjunt de 4 fermentadors de 1000L i 2 fermentadors de 500L.

Distribució

Com a empresa petita que som la distribució ens representa un problema, ja que implica un temps que no tenim perquè l’hem de dedicar a fer cervesa, o uns costos que no podem assumir. Per aquest motiu hem centralitzat la nostra distribució local al Ripollès a través de la col.laboració amb una altra empresa comarcal, familiar i de llarga trajectòria, Vins Guillamet.

Fora del Ripollès tenim altres iniciatives de distribució en procés de consolidació i en la majoria de casos encara servim el nostre producte arreu de Catalunya nosaltres directament a través de servei de paqueteria.

Si t’interessa poder gaudir de la Minera al teu local o gestionar la distribució del nostre producte en alguna zona, no dubtis a contactar amb nosaltres.