Aquesta web utilitza galetes pròpies i de tercers per oferir-vos una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis l’usuari accepta l’ús que fem de les galetes. No obstant això, l’usuari té l’opció d’impedir la generació de galetes i l’eliminació d’aquestes mitjançant la selecció de l’opció corresponent en el seu navegador. En el cas de bloquejar l’ús de galetes al vostre navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

Què són les galetes?

Una galeta és un petit fragment de text que els llocs web envien al navegador i que s’emmagatzemen en el terminal de l’usuari, el qual pot ser un ordinador personal, un telèfon mòbil, una tauleta tàctil, etc. Aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la vostra visita, com l’idioma i les opcions preferides, la qual cosa pot facilitar la vostra pròxima visita i fer que el lloc sigui més útil en personalitzar-ne el contingut. Les galetes tenen un paper molt important per millorar l’experiència d’ús del web.

Com s’utilitzen les galetes?

En navegar per aquest portal web l’usuari està acceptant que es puguin instal·lar galetes en el seu terminal i que ens permeten conèixer la informació següent:

  • Informació estadística de l’ús del web.
  • El format del web preferent en l’accés des de dispositius mòbils.
  • Les últimes recerques realitzades en els serveis del web i dades de personalització d’aquests serveis.

 

Tipus de galetes utilitzades

Aquest web utilitza tant galetes temporals de sessió com galetes permanents. Les galetes de sessió emmagatzemen dades únicament mentre l’usuari accedeix al web i les galetes permanents emmagatzemen les dades en el terminal perquè siguin accedits i utilitzats en més d’una sessió.

Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, el web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través de la pàgina web o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixen. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so. 

Galetes de personalització

Són aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides al vostre terminal o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l’idioma, el tipus de navegador mitjançant el qual accedeix al servei, el disseny de continguts seleccionat, geolocalització del terminal i la configuració regional des d’on s’accedeix al servei.

Galetes d’anàlisi estadística

Són aquelles que permeten fer el seguiment i l’anàlisi del comportament dels usuaris en els llocs web. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per a l’elaboració de perfils de navegació dels usuaris d’aquests llocs, per tal d’introduir millores en el servei en funció de les dades d’ús que fan els usuaris.

Galetes de tercers

En algunes pàgines web es poden instal·lar galetes de tercers que permeten gestionar i millorar els serveis oferts. Com per exemple, serveis estadístics de Google Analytics.

Com administrar les galetes al navegador?

L’usuari té l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades en el vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador en el vostre terminal.

  • Per a més informació sobre el navegador Google Chrome cliqueu aquí
  • Per a més informació sobre el navegador Firefox cliqueu aquí
  • Per a més informació sobre el navegador Opera cliqueu aquí
  • Per a més informació sobre el navegador Internet Explorer cliqueu aquí
  • Per a més informació sobre el navegador Microsoft Edge cliqueu aquí
  • Per a més informació sobre el navegador Safari cliqueu aquí

En el cas de bloquejar l’ús de galetes al vostre navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

En alguns navegadors es poden configurar regles específiques per administrar galetes per lloc web, la qual cosa ofereix un control més precís sobre la privacitat. En aquest cas, es poden desactivar galetes de tots els llocs excepte d’aquells en els quals es confiï.