Autenticitat, qualitat i sostenibilitat

Darrera cada producte que us arriba a taula a casa nostra hi ha un equip de petits productors i a la vegada grans professionals que treballen cadascun d’ells des del seu àmbit amb molta estima per obtenir un producte d’excel.lentíssima qualitat.

En cada cap de bestiar i en cada metre quadrat dels obradors s’uneixen l’amor pel producte, el saber-fer de moltes generacions, la cura i paciència de l’artesà i la disciplina d’uns grandíssims professionals. És per això que en aquesta pàgina volem posar cara, noms i cognoms, a tots aquells que són imprescindibles perquè aquests plats arribin amb aquesta qualitat a la vostra taula.

De les nostres pastures i els nostres ramats, us portem el gust més autèntic del Ripollès. Agermanem una experiència gustativa i qualitativa excel.lent amb orígen en projectes sostenibles i de proximitat i que ens permeten posar el nostre gra de sorra en limitar la nostra petjada de carboni.

Pa artesà

SALVAT Pastissers

La Pastisseria Salvat és una de les botigues centenàries de Sant Joan, avui en dia amb en Juli i la Lluïsa al capdavant, que representen la tercera generació que treballa en el negoci familiar.

A banda de totes les exquisideses dolces que surten del seu obrador, d’uns anys ençà també elaboren un pa excepcional.

Els seus panets d’oli amb llavors torrades de sèsam són la base perfecte per a totes les nostres hamburgueses.

Els trobaràs a Sant Joan de les Abadesses o bé a salvatpastissers.net

1
km
Carn de vedella

Mas Perella

A Perella, al terme de Sant Joan, en Medir está al capdavant de l’explotació familiar que des de fa generacions es dedica a la ramaderia.

La casa de Perella està ubicada a mig camí entre Sant Joan i Sant Pau, a la riba Nord del Ter, sobre un turó que reconeixereu desde la carretera quan veieu el campanar de l’ermita de Santa Magdalena de Perella i les vaques que hi pasturen a l’entorn.

Un producte excel.lent i de casa que gaudiràs a cada mos.

Podeu trobar la seva magnífica carn a Sant Joan de les Abadesses a la Carnisseria Marc Coma.

8
km
Carn de vedella de cria ecològica

Mas Pinós

Mas Pinós està ubicat a la part alta de Vallfogona de Ripollès, prop del coll de Canes que trenca aigües amb la Garrotxa i del coll de Santigosa que trenca aigües amb Sant Joan i la vall del Ter.

Els Jaumes, pare i fill, són l’ànima d’aquesta explotació dedicada a l’agricultura i la ramaderia bovina des de fa generacions. Amb una filosofia de cercle tancat, alimenten el bestiar amb les pastures, els farratges propis i cereals ecològics.

Podeu trobar els seus productes a Mas Pinós, Vallfogona de Ripollès o a maspinos.cat

16
km
Carn de xai de raça ripollesa

Can Picola

Al capdavant del ramat de Can Picola hi trobareu sempre en Martí, que juntament amb la resta de la familia tira endavant l’explotació ramadera familiar.

Can Picola està ubicat a la part alta del terme d’Ogassa, a quatre salts del cim de Serra Cavallera. La seva explotació es basa en el xai de raça Ripollesa i les cabres, que pasturen de maig a octubre per la Serrra Cavallera i a l’hivern a les pastures a l’entorn de Can Picola.

Els amants de la carn de xai podreu gaudit a casa nostra d’un producte tant exquisit com rar de trobar, una hamburguesa 100% de xai de raça Ripollesa.

Podeu trobar la seva carn a Sant Joan de les Abadesses a la Carnisseria Marc Coma.

8
km
Carn de poltre, cavall pirinenc català, de cria ecològica

Mas la Illa

En Joan és l’ànima del Mas la Illa, una explotació ramadera situada al cantó solell de la riera de Feitús, al terme de Llanars.

La ramaderia la Illa es dedica a la ramaderia extensiva d’eugues des del 1992, que pasturen a l’hivern a la Vall de Camprodon i de juny a octubre a les muntanyes altes del Ripollès.

Un producte excepcional que la ramaderia la Illa fa possible al vostre plat.

Podeu trobar la seva carn a Sant Joan de les Abadesses a la Carnisseria Marc Coma.

18
km
Carn de porc

Mas Rodonella

Ubicat al terme de Sant Joan, a mig camí entre Sant Joan i Ripoll i just al costat de l’antiga via del ferrocarril, hi ha el Mas Rodonella.

A Rodonella, principalment en Joan i també en Pol que alterna la feina de casa amb la de brewer de la Cervesa Minera, treballen incansablement en la cura dels seus porcs i les seves vaques que pasturen les planes de la riba sud del Ter.

Un altre producte excel.lent queixalada a queixalada.

Podeu trobar la seva carn a Sant Joan de les Abadesses a la Carnisseria Marc Coma i també a la Carnisseria Clavé.

6
km
Formatges artesans del Pirineu

Formatges de l'Abadessa

Si ens permeteu l’atreviment, considerarem els Formatges de l’Abadessa com un formatge de km0 malgrat estar elaborats a La Seu d’Urgell.

La Judit és una santjoanina que porta més de vint anys dedicada al món del formatge i actualment elabora uns formatges excel.lents al seu petit obrador ubicat al nucli medieval de La Seu d’Urgell.

Malgrat la distància, sempre porta Sant Joan amb ella, tant és així que s’ha acabat reflexant en la marca del formatge que elabora.

Podeu trobar alguns dels seus formatges al nostre Taproom o bé a través de abadessa.cat

1
km
Formatges de llet de vaca, Producte del Ripollès

Mas el Lladré

Situat al terme de Les Llosses, en un turó just sobre el nucli de Matamala s’alça Mas el Lladré.

L’ànima del Lladré, en Joan, ha dedicat a les vaques, la llet i els làctics tota la seva vida i ara ha passat el testimoni a les seves filles, la Marina i l’Imma que amb la seva empenta segueixen el projecte de forma excepcional.

A banda dels seus formatges, podreu gaudir d’una varietat de derivats làctics excel.lents.

Podeu trobar alguns dels seus productes al nostre Taproom o bé a través de masellladre.cat

25
km

Mas Palou

Enfilat per sobre del nucli de Campdevanol, a la vessant oest de la vall de Freser, hi ha Mas Palou.

La Dolors i en Jaume elaboren des del 2008 una fantàstica varietat de formatges i derivats làctics amb la llet del seu ramat de cabres de raça payoya. No us perdeu els seus productes.

Podeu trobar-los habitualment als mercats municipals de Campdevanol, Ripoll i Camprodon.

14
km