L'EMPRESA

 

La nostra història

La nostra cervesa és fruit de la passió per la nostra terra i en especial pel passat industrial del Ripollès. Conceptes entrellaçats per dibuixar una passat en blanc i negre, de carbó, ferro i vapor, des que som hereus. El passat miner del Ripollès es remonta fins l'època romana i gira entorn de les mines ferreres de Rocabruna (Camprodon) i de Ventolà (Ribes de Freser), les de pedres bituminoses de Perella (Sant Joan de les Abadesses) i principalment entorn de la conca carbonífera d'Ogassa.

És precisament a Ogassa on ha nascut la MINERA, madurant a les entranyes de la Serra Cavallera, a l'interior de la Mina Juncadella. Les mines d'Ogassa van viure la seva esplendor la segona meitat del segle XIX i van representar l'impuls necessari per la construcció de la línia de ferrocarril que unia Barcelona amb Sant Joan de les Abadesses. Amb la nostàlgia d'aquest passat donem forma a la MINERA vestida a imatge de la companyia 'El Veterano', que participà activament en el projecte del ferrocarril a mitjans del segle XIX.

Pràcticament un segle després que l'última vagoneta sortís per la boca de la Mina Juncadella i 50 anys després del tancament final de les mines, pren forma un projecte en aquest entorn i en forma de cervesa artesana.

Plaça Dolça, Ogassa. 1900-1910
- Plaça Dolça, Ogassa. 1900-1910 -
Estació de Toralles, Sant Joan de les Abadesses. 1945-1950
- Estació de Toralles, Sant Joan de les Abadesses. 1945-1950 -

L'obrador

El nostre obrador està ubicat a Sant Joan de les Abadesses, al polígon industrial de Cal Gat on disposem d'una sala de cocció equipada amb una SlowBeer250 i dos fermentadors de 500 litres que permeten elaborar 3.000 litres mensuals. Disposem també d'una sala climatitzada per l'emmagatzemament dels malts i per la maduració un cop envasada, durant diverses setmanes.

Per lots reduïts i/o receptes especials seguim madurant les nostres cerveses a l'interior de la Mina Juncadella. D'aquesta manera part de la nostra producció seguirà la seva maduració lentament en les condicions òptimes que ofereix la mina, amb una temperatura estable d'entre 11 i 12ºC tot l'any i en la més absoluta foscor, per acabar-vos oferint una experiència gustativa esplèndida.

Sala de coccío i dos fermentadors de 500 litres
- Sala de coccío i dos fermentadors de 500 litres-
Pol. Ind. Cal Gat nº15
17860 Sant Joan de les Abadesses (Girona)
Telèfons: 619 473 188 - 636 237 347
E-mail: minera@minera.cat
© Cervesa Artesana Minera, 2014